Wizyt/Visitors: 21071

Program Kok II

25.02.2021 (Czwartek )

10.00 – 10.05 Uroczyste otwarcie – Prof. dr hab. Piotr Szeleszczuk, Prof. dr hab. Andrzej Gaweł
10.05 – 10.25 Wykład inauguracyjny

Piotr Lisiecki (Prezes Zarządu Krajowej Izby Producentów Drobiu i Pasz): Wizerunek branży drobiarskiej

10.25 – 10.45 Dr wet. Kamila Bobrek (UP Wrocław): Wprowadzenie do biologii ptaszyńców
10.45 – 11.05 Wykład merytoryczny- Wpływ inwazji  ptaszyńców na zdrowie człowieka
11.05– 11.55 Prof. dr hab. Piotr Szeleszczuk (SGGW): Ile kosztuje branżę drobiarską w Polsce inwazja ptaszyńców?
11.55 – 12.15 Przerwa kawowa
12.15 – 13.00 Prof. dr hab. Andrzej Gaweł: Ptaszyniec naprawdę przenosi salmonellozę i nie tylko!
13.00 – 13.25 Dr hab. Rajmund Sokół (UWM, Olsztyn): Jak wiarygodnie ocenić czy ptaszyniec stanowi problem na mojej fermie?
13.25 – 13.40 Wykład merytoryczny Kompleksowa strategia  zwalczanie ptaszyńca!
13.40 – 14.05 Wykład merytoryczny Nowoczesne zwalczanie ptaszyńca to opłacalna inwestycja
14.05 – 14.20 Przerwa kawowa
14.20 – 15.05 Lek. wet. Gábor Kis (Hipra): Kokcydioza jest groźna dla kur niosek
15.05– 15.50 Wykład merytoryczny Jak uniknąć problemów z inwazjami robaków w stadach kur niosek
15.50– 16.15 Wykład merytoryczny – Zagrożenia zdrowotne w alternatywnych systemach  utrzymania kur niosek
16.15 Zakończenie Forum – obiad